Hur är det att jobba på Nybergs?

Martina Olofsson, snickare

Martina är snickare, men får jobba med lite olika saker som att exempelvis gjuta betong. När hon började på Nybergs jobbade hon med bygget på Kolgården och nu på Kransborren byggs flera huskoppar som är lika.

– Nu kan vi hitta nya lösningar på hur nästan samma jobb ska utföras, det är kul att vara med och förbättra metoderna, säger Martina.

Från början tänkte hon bli veterinär, men tyckte det var tråkigt att plugga. Hon hade lite inblick i snickaryrket via sin bonuspappa, gjorde praktik på ett bygge och tyckte det var roligt. Så hon bytte till byggprogrammet efter en termin på gymnasiet.

– Jag gillar att vi är utomhus och arbetar och att det är bra kollegor. Det betyder mycket att det är bra stämning på jobbet. Det är intressant att jag ständigt får  lära mig nya saker.

– När jag är på Säveskolan och informerar om mitt yrke får jag ofta frågan om det är ett tungt jobb. Då svarar jag att det finns mycket hjälpmedel, man kan inte orka allt. I och med att vi har så varierade arbetsuppgifter, mår kroppen bra.

När Göransgården byggdes om rev de flera tegelmurar, då jobbade Martina tillsammans med killar. Det visade sig att hon jobbade smartare, med bättre teknik att använda släggan, så hon producerade lika mycket som killarna.

– Det är väldigt roligt att jobba här, så jag kommer att fortsätta och hoppas få lära mig mer om att platsgjuta betong, för det vill jag bli riktigt bra på!

Fler medarbetare...

Johnny Pettersson, Platschef

Jonathan Holmström, beläggningsarbetare

Magnus Lingström, snickare

Jessica Svensson, anläggningsarbetare

Anders Mellqvist, Platschef

Josefin Jonsson, entreprenadingenjör