Hur är det att jobba på Nybergs?

Per Percival, platschef

Platschefen Per har alltid varit tekniskt intresserad. När han var liten byggde han trädkojor. Han läser ogärna böcker, men väldigt gärna manualer och byggbeskrivningar,

– Jag går igång på problem, säger Per. De flesta tycker att problem är jobbigt, men jag gillar att hitta nya lösningar och förfina metoder, så att vi kan driva arbetet så effektivt som möjligt.

Han ser sig själv som en lagledare. Genom att få alla att känna sig delaktiga, bygger han upp en stark grupp av flera olika slags personligheter.

– Det finns så många olika slags ledarskap, förklarar Per. Jag är präglad av lagidrott. När jag först började jobba på byggen stod platschefen och pekade med hela handen. Då var allt förutbestämt och det fanns ingen möjlighet att lösa problem tillsammans.

– Jag kan hitta tjugo olika personer i arbetsgruppen, ibland kanske till och med tjugo olika språk, då gäller det att jag kan lära känna var och en av dem för att bemöta dem på bästa sätt. När alla känner att de är viktiga och att de är delaktiga, skapas harmoni och då producerar vi bättre.

Han har jobbat i byggbranschen sedan början av 80-talet och under 19 år hade en egen byggfirma. Sedan 2012 jobbar han på Nybergs. Det första jobbet han hade hand om som platschef för Nybergs var ombyggnationen av Clarion Visby Hotel.

– Den tekniska utvecklingen har gått långt, säger Per. Vi jobbar med lättare, men ändå hållbara material. Vi har inte lika mycket tunga lyft, det finns bra hjälpmedel. Alla på byggarbetsplatsen är måna om säkerheten. Vi tänker igenom olika moment, alla har skyddsutrustning och maskinerna är säkrare.

– Idag ligger branschfokus på miljö och arbetsmiljö. Hur kan vi bygga smartare, förbruka mindre av jordens resurser och spara på vår personal så att de är friska och kan ha ett bra liv när de går i pension?

Fler medarbetare...

Jonathan Holmström, beläggningsarbetare

Jessica Svensson, anläggningsarbetare

Anders Mellqvist, Platschef

Johnny Pettersson, Platschef

Martina Olofsson, snickare

Magnus Lingström, snickare