Hur är det att jobba på Nybergs?

Jessica Svensson, anläggningsarbetare

Jessica är 22 år och jobbar som anläggningsarbetare på Nybergs. Hon utför praktiskt markarbete, ofta med skyffel, aldrig i maskin, precis som de andra ”gubbarna”.

– Jag har fått det här intresset från min pappa, berättar Jessica. Han har låtit mig vara med och prova på saker från att jag var liten, både hemma och när han har varit ute på jobb.

Därför var det självklart för henne att välja Bygg- och anläggning på gymnasiet och när hon slutade 2016 började hon direkt på Nybergs.

Vid intervjun jobbar hon på bygget av bräckvattenverket i Kvarnåkershamn. Det är totalt två tjejer på arbetsplatsen, den andra är Maja som jobbar inne på kontoret.

– Jag tycker att man blir bra bemött här oavsett kön. Kanske har jag blivit van att jobba med killar därför att min pappa lät mig vara med? Man kan fråga sig varför det inte är fler tjejer som jobbar på byggen? De kanske tycker att det är för tungt att göra mitt jobb? Men det skulle behövas fler tjejer här.

– Om man tycker om att vara ute och jobba praktiskt, då passar man för ett sådant här jobb. Man behöver också vara bra på att samarbeta, för man gör mycket tillsammans med andra och kan få hoppa in och göra lite allt möjligt. Jag brukar vara med och snickra ibland; här i Kvarnåkershamn har jag varit med och armerat och lagt frigolit i plattan.

– Jag känner mig stolt när vi lyckas få ihop grejor så att det blir rätt!

Fler medarbetare...

Per Percival, platschef

Johnny Pettersson, Platschef

Anders Mellqvist, Platschef

Josefin Jonsson, entreprenadingenjör

Jonathan Holmström, beläggningsarbetare

Martina Olofsson, snickare