Villa Sanda

Nybergs är lätta att prata med – löser saker på plats!

– Vi har bott bredvid den här tomten. Det gamla huset byggde vi 1980, berättar Birgitta Andersson. Sen kom vi till en gräns, skulle vi renovera eller flytta till stan? Då renoverade vi och kom därmed i kontakt med ByggTeam och Mats Larsson Wiman. Vi var så himla nöjda med dem.

– Från början tänkte vi stycka av tomten och sälja, fast det kändes inte bra. Vi kom fram till att vi själva ville bygga här. Vi fick det gamla huset sålt innan vi fick bygglov till det nya, men det fungerade.

– Vi bad tre företag lämna offert 2012. Eftersom Nybergs köpt upp ByggTeam kände vi oss trygga med dem. I och med att renoveringen av det gamla huset gick toppenbra, visste vi att vi kunde lita på Nybergs. När vi träffade platschefen Magnus Wallin kändes det bra från första stund. De lyssnade på oss och vi kände att vi var viktiga.

– När vi tittat i kataloger hittade vi inget hus vi gillade, men så åkte vi till Fårö och där hittade vi ”vårt hus”. Det var svart, byggt i trä och det hade de här fönstren som vi fastnade för. Det huset ville vi ha, fast det var ett fritidshus, så vi har anpassat planlösningen till att fungera för permanentboende.
– Vi tog reda på vem arkitekten var. Magnus hjälpte oss att tillsammans med arkitekt Thomas Nathorst-Böös rita det sista. Fåröhuset hade helt öppen planlösning på övervåningen och bara en liten sovalkov. Vi ville ha sovrum, toa och dusch för att det skulle fungera året runt. Vi höjde taket lite och gjorde vissa fönster lite större. Magnus bidrog med egna idéer.

– I januari 2013 gjöts plattan, den 3 juli 2013 flyttade vi in! De som köpte det gamla huset var schyssta och behövde inte ha tillträde förrän den första maj, så vi kunde bo kvar där till och med april.

– I och med att vi kunde bo kvar i huset så länge, var det enkelt att hålla kontakt med byggkillarna. Vi sprang över till dem och de sprang över till oss.

– Nybergs har varit hur bra som helst att ha och göra med. Vi har fått bra information och hade täta möten med Magnus i början. Jag skrev ner alla material som vi valt. Det är svårt att ta beslut om allting när man startar ett bygge. Magnus har kommit med olika förslag, sen har vi kunnat jämka och prata ihop oss på ett bra sätt under arbetets gång.
– När man anlitar en byggfirman är det viktigt att den första kontakten fungerar. Man behöver sitta ner tillsammans så att man kan tala om precis vad man vill. Man ska också kräva att byggfirman gör en kalkyl och en tidsplan – samt att de håller tidsplanen!

– Jag skryter om Nybergs för mina vänner och rekommenderar dem varmt till alla som ska bygga. Vilka toppenkillar. Snickarna var så duktiga och snabba. Lätta att prata med. Egentligen hade arkitekten ritat in en inbyggd bokhylla, fast vi hade ju en bokhylla? Istället ville vi göra något med burspråket, bygga en soffa med förvaring. ”Kan ni ordna det”, frågade vi snickarna. ”Kan vi byta det mot den inbyggda bokhyllan?” ”Ja ja, absolut.” Det löste de på plats. Guld värt. Det blev en av de bästa detaljerna i huset. Det är helt enkelt bara bra alltihop när man anlitar Nybergs.

Birgitta och Mats Andersson byggde ett hus i Sanda redan 1980. De ägde mer mark och var ett tag inne på att de skulle stycka av och sälja marken. Men så bestämde de sig för att sälja det första huset och själva bygga ett nytt hus på den avstyckade tomten. När det första huset renoverades anlitade de ByggTeam. Nu när Nybergs köpt upp ByggTeam kändes det naturligt att anlita dem.

  • Kund: Birgitta och Mats Andersson, privatpersoner
  • Arkitekt: Thomas Nathorst-Böös
  • Tidsperiod: 2013

Fler uppdrag...

Visby Lägenhetshotell

Gårdshus Södertorg

Sergeanten Visby

Sankta Maria Visby