Villa Gnisvärd

Huset som vi drömde om

– Vi hade en klar bild av hur huset skulle se ut när vi kontaktade arkitekten och sedan bad vi några byggbolag att räkna på uppdraget, berättar Mikael Lott. Vi kände redan från första kontakten att Nybergs verkligen brydde sig om vårt husbygge. Vi kände oss väl mottagna och fick en bra känsla. Alla inblandade på alla nivåer i företaget har visat att de bryr sig och att de skulle hjälpa oss att bygga det här huset precis så som vi sedan länge tänkt att vi ville ha det. De tog tag i projektet på ett sätt som hjälpte oss framåt.

– Det här var extra viktigt för oss som byggde på en plats och bor på en annan. Magnus Wallin var ansvarig på plats och han har kontinuerligt hållit oss underrättade, tagit bilder och skickat, ringt, sms:at och fått oss att känna oss fortsatt delaktiga.
Ibland har min mamma varit där, bjudit på bullar och tittat till det, så fast vi har befunnit oss på avstånd har vi haft bra koll på bygget.

– Under tiden som bygget pågick kunde vi dyka upp då och då, vi kanske åkte dit 6–7 gånget då vi bara dök upp och klev in på byggarbetsplatsen. Vi kändes oss alltid välkomna in på fika!

– Vi har byggt huset i gotlandsstil och använt min systers hus som referensobjekt. Vi har därför haft nytta av Mats Larsson Wimans kunskaper om att bygga i gotlandsstil, hur man bygger den typiska gaveln, att fönster ska sitta ända ute på fasaden – gör man fel så kan det bli fuktskador.
– I och med att marken är ganska vattensjuk är vi extra glada över den kunskap och erfarenhet som finns på Nybergs vad gäller markberedning. De rådde oss att gräva 20 cm djupare på en del av tomten, mot vad som var tänkt från början och vi tvekade inte ett dugg att följa det rådet.

– Vi är jättenöjda med vårt hus. Det blev bättre än vad vi kunnat föreställa oss och vi blir glada varje gång vi kommer dit. Vi valde ett företag som är stora nog att ha resurser och de höll sin tidsplan, men när vi ville skynda på arbetet så kunde de ta dit fler som arbetade och på så sätt kunde vi flytta in i huset redan till sommaren 2012. En större firma ger lite mer trygghet.

Makarna Lott har tillbringat mycket tid på Gotland, eftersom Mikaels mamma kommer härifrån. Redan när de träffades på 90-talet började de leta efter en tomt med rätt läge. De köpte en tomt i Gnisvärd och ville bygga en villa i gotlandsstil, liknande det hus som Mikaels syster hade. Det går en å längs med tomten och det krävdes därför extra markarbete för att säkerställa en torr tomt.

  • Kund: Mikael och Anette Lott, privatpersoner
  • Arkitekt: Arkvision
  • Tidsperiod: 2012

Fler uppdrag...

Clarion Hotel Wisby

Resecentrum Visby hamn

Villa Sanda

Visby Lägenhetshotell