Gårdshus Södertorg

Nybergs Entreprenad är lyhörda

– När vi hittar den här typen av fastighet där vi känner att det finns ett utvecklingsvärde, spelar det ingen roll var den ligger, säger David Tomsic på Gillöga AB. Det känns kul att den ligger på Gotland. Här är det viktigt att fastigheten ligger innanför ringmuren och har ett trevligt läge. Vi började med att bygga om befintliga kontorslokaler till bostäder, men sen kom idén att också bygga ett gårdshus.

– Från början tänkte vi oss ett vinkelhus och det fick vi okej på från kommunen, men sen när det väl var ritat så fick vi ändra och i slutänden blev sju bostäder till fyra.

– Det har fungerat väldigt bra att jobba med Nybergs. De är lyhörda. När jag förklarar så tar de det till sig.
Vi har mest synpunkter om hur det ska se ut, att det ska kännas ombonat så att bostadsrättsägaren känner att de får en lägenhet med rätt värde. Därmed intresserar vi oss mer för val av material till det som syns som parkett, kalkstensskivor i köket och speciella trappor. Vi väljer kranar och handfat – Nybergs får välja ventilation, fläktar och annat som de är bättre på. Då får vi en bra och kostnadseffektiv lösning. Det blir dyrare om vi ska ha åsikter om alla detaljer.

– Eftersom vi jobbat med NCC i Uppsala kändes det bra att fortsätta att jobba med samma koncern. Nybergs vet vad de pratar om, håller rätt prisnivå och är flexibla. Ofta när man bygger kan det uppstå komplikationer, man har olika åsikter, men här har vi löst allt.
Jag har inte fått någon obehaglig överraskning där jag känt att de har försökt sko sig – vilket har hänt med andra entreprenörer.

– Om jag ska ge något tips till den som är ovan vid att handla upp byggtjänster så är det att satsa på att ta fram rätt handlingar från start. Ju mer noga man är med detta, desto mer lönar det sig i längden.

– Jag är jättenöjd med resultatet. Nybergs löser allt!

I samband med att lägenheter i en fastighet vid Södertorg renoverades kom idén om att bygga ett gårdshus med lägenheter. Byggrätten till detta fanns redan i detaljplanen. Visby Arkitektgrupp kom med olika förslag och de diskuterades med kommunen. Från början handlade det om sju lägenheter i ett vinkelhus, men efter ett antal omritningar stannade det vid fyra i ett hus utan vinkel.

  • Kund: Gillöga AB
  • Arkitekt:Visbyark AB
  • Tidsperiod: 2012-2013

Fler uppdrag...

Sankta Maria Visby

Visby Lägenhetshotell

Bräckvattenverket Kvarnåkershamn

Villa Gnisvärd