Hotellbygget Kransborren

Vi förbättrar och förfinar våra metoder!

Stigen finns kvar

Redan innan bygget satte igång väckte det uppmärksamhet i och med att platsen gränsar till det skogsområde som barnen på den närliggande förskolan, döpt till Kokkolokkoskogen. Då var en del oroliga för att de inte skulle kunna gå dit mer, men i och med att byggherren valt att placera staketet innanför den naturliga stigen, så fortsätter barnen att gå på utflykt till sin skog. Det är också många som går och cyklar där.

– Vi har blivit bättre på att informera de omkringboende. Vi började med att bjuda in alla och berätta vad vi håller på med.

Då tog vi kontaktuppgifter så att vi kan skicka ut information var tredje-fjärde vecka och informerar om vad vi håller på med. De vet i sin tur vem de kan ringa om de har några frågor. Sätter man sig in i deras situation om hur det är att få ett stort bygge till granne, där det både dammar och låter… ja då skulle man ju vilja veta vad som pågår.

Bygget började i februari 2018, skall vara klart den 15 juni 2019 och de första hotellgästerna kommer i juli. Vid mitt besök i oktober rullar allt på enligt plan, de har precis börjat bygga ”tätt hus” och i november ska de börja jobba invändigt.

Kunskapen från Kolgården går vidare till Kransborren

Precis som för Kolgården är byggherren Johan Gate. Hotellet kommer att bestå av fyra huskroppar med lägenheter och en huskropp med vanliga hotellrum, reception, restaurang och ett spa högst upp på taket. Utsikten därifrån är magnifik! Den karakteristiska fasaden med galvaniserad plåt importeras också den här gången från Lettland.

– Vi jobbar med samma underentreprenörer som var med på Kolgården, säger platschef Per Percival. Det är för att tillsammans kunna driva arbetet framåt och göra det bättre, genom att inte upprepa det dåliga, samtidigt som vi tar med oss det som blev bra.

En skillnad gäller de prefabricerade badrummen. På Kolgården sattes de på plats medan gjutningarna pågick, nu firas de ner med kran efter att gjutningen är klar. En annan skillnad gäller köken, nu kommer också de färdigmonterade, vilket de inte gjorde på Kolgården. Det ger en bra tidsvinst.

– Allt är tidspressat idag, det är bara att gilla läget och hitta smarta lösningar.

Det här bygget är lite speciellt på det viset att fyra av fem huskroppar är i det närmaste identiska med det lägenhetshotell som Nybergs tidigare byggde på Kolgården. Det som skiljer är regler om putsad fasad, att det finns en större yta att bre ut sig på  – vilket underlättar logistik, samt att bygget är ovanligt mycket exponerat för förbipasserande.

Fler uppdrag...

Visby Lägenhetshotell

Sankta Maria Visby

Villa Gnisvärd

Clarion Hotel Wisby