Vi är en stolt del av det gotländska samhällsbygget

Vägar för vardag och äventyr

Gotlands alla vägar för promenader, cykel och bil gör att du enkelt kan ta dig skola, arbete och butiker. I ur som skur. Vardag som helgdag.

För att vägarna ska vara bekväma att färdas på krävs asfalt. Vi på Nybergs var pionjärer vad gäller asfalt på 60-talet, vilket har gett oss gedigen kunskap och erfarenhet som dessutom backas upp med möjligheter till samarbete inom NCC-koncernen.

Produktionen av asfalt har miljöanpassats en del genom att vår leverantör använder HVO biodiesel till framställningen och också till transporterna.

2020 lade vi 30.000 ton asfalt. Beroende på om den färdiga ytan ska tåla tunga transporter som lastbilar, lättare trafik eller kanske bli en skolgård, jobbar man med olika slitstyrkor. Det är samma typ av grus och bindemedel som används, men sammansättningen testas för att ha rätt egenskaper. Ibland skickas också ett prov från den lagda asfalten på test för att säkerställa att ytan håller sig fin i många år.

Oavsett om vi i framtiden kör med gasbilar eller elbilar så kommer vi fortfarande att behöva bra vägar för att knyta ihop det gotländska samhället. Vägarna är vår livsnerv.

Samhällsbyggarna...

Vatten

Bostäder

Utemiljö