Hur är det att jobba på Nybergs?

Pia Lindelund, kontorist

– Jobba på kontor var inte alls vad jag hade tänkte mig. Jag gick treårig humanistisk linje på Säveskolans gymnasium och läste tyska, ryska och latin. Det är kul med språk. Men så blev det aldrig av att söka till tolkskolan i Genéve utan jag började jobba på Åkericentralen 1979. Där hade jag hand om alla fastlandstransporter. 1988 började jag på Nybergs.

– Vi har en otroligt fin kamratskap. Jag har jobbat här i tjugofem år och inte en enda dag har jag tyckt att det varit jobbigt att gå till jobbet. Jag kan vara lite trött, men det är alltid roligt.

– Jag har hand om alla fakturor såväl leverantörs- som kundfakturor. Vi använder oss av fakturascanning så jag får alla inkommande fakturor till  datorn, jag kollar kontering och skickar vidare för attest. Eftersom fakturahantering är en del av mitt arbete så ser jag att vi presterar på företaget, vilket är intressant att följa eftersom jag stämmer av hur de olika avdelningarna går inom företaget och att alla våra konton levererar. Jag och Monica svarar också i telefon vilket jag tycker är trevligt att ha daglig kontakt med våra kunder och leverantörer.

– Det är mest män som jobbar här, vi är bara fyra kvinnor. Fast jag tycker nästan det är lättare att jobba med killar. Det är aldrig några problem om jag säger till om något utan på vår arbetsplats har vi alltid högt i tak.

– Man ska nog vara lite framåt och våga ta för sig när man jobbar på Nybergs. Ha initiativförmåga, vara lite drivande. Det är en tuff bransch där många slåss om uppdragen, men vi måste klara att vara glada och positiva, för att uppfylla kundernas förväntan.

En trevlig arbetsplats dit man känner sig välkommen. Vi skojar mycket, vi har roligt, jättekul! Det ser man ju hur många som varit här länge. En del har jobbat här sedan de var 14–15 år. Man kanske borde varna för Nybergs? ”Börja inte jobba här, för då vill du aldrig sluta!”